Спаначен пай

Спаначен пай

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1015k
Спаначен пай1 / 2
08/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
"В сезона на свежия спанак не пропускайте да изненадате приятно близките си с вкусен спаначен пай"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете спанака и киселеца. Задушете праза в мазнината и добавете накълцаните зеленолистни зеленчуци.

Долейте около 120 мл вода и задушете под полузатворен капак, докато течността се изпари. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Разбийте 3 яйцата с 1 белтък + сметаната, брашното и объркайте със сиренето и спанака с киселеца, предварително охладени.

Разстелете в подходяща форма за печене лист бутер тесто с форма като дъното на тавичката.

Отстрани по стените на тавата притиснете ленти бутер тесто, за да не изтече плънката.

Изсипете плънката, загладете я и отгоре подредете ленти ленти тесто, като леко ги притиснете.

Намажете ги с разбит жълтък и сложете спаначения пай да се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: