Кишкек по народна рецепта

Албена АтанасоваАлбена АтанасоваПомощник Готвач99132342
24/04/2017
"Когато кулинарните легенди оживяват в чинията "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 864
  • Преглеждания за месеца335
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • грухано жито - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1/4 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • пудра захар - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд поставяме литър и половина вода. Оставяме я да заври и я подсоляваме.

В кипящата подсолена вода поставяме житото.

Варим на тих огън, докато водното съдържание остане само една трета от първоначалното.

След това сваляме от огъня и завиваме съда още докато е топъл, настъргваме кората на един лимон, пускаме ванилията, разбъркваме и в някаква мека материя като кърпа или тънко одеяло оставяме така приготвения продукт.

Необходимо е житото да остане в това положение осем-десет часа.

След това разтопяваме маслото почти до запържване и заливаме върху вече омекналото жито.

Така приготвеното ароматно жито е много здравословна и препоръчителна храна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар