Класическа млечна баница с яйца

20/05/2009
Спаска
отСпаскаНовак
"Ако млечната баница беше музика, щеше да е лирична соната, написана от Моцарт "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 547
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, водата и солта омесете тесто.

Оставете го да престои за малко и след това го разделете на топчета. Всяко топче разточете на тънка кора.

Намажете обилно всяка кора с разтопено масло и нарежете на ивици.

Намажете тавичката за печене с масло и в нея поставете тестените ивици. Поставете да се пекат на умерена фурна, докато станат златисти.

След това извадете от фурната и оставете да изстинат.

През това време в тенджера сипете прясното мляко и захарта. Оставете да заври и захарта да се стопи. Като се охлади леко, прибавете го към разбитите яйца и ванилията и изсипете сместа върху изстиналите кори.

Печете баницата на умерена фурна до сгъстяване на заливката.

Поднесете баницата топла, нарязана на квадратни парчета.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Николова
Николова
05.04.2013 14:48
Снимката изобщо не отговаря на текста.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв