Супа от заешки дреболии

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Супа от заешки дреболии1 / 2
09/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Мушкате зайчето във фурната, а от дреболиите спретвате набързо една сгряващата душата супичка"

Необходими Продукти

  • заешко месо - дреболиите на 1 заек
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • пащърнак - 1 неголям корен
  • сол
  • черен пипер - 10 зърна
  • карамфил - 3 - 4 зърна
  • люти чушки - 1 брой, по желание
  • ориз - 2 шепи
  • за застройката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешките дреболии се слагат да се варят в 1, 5 л вода. Щом са полуготови се вадят и се накълцват ситно.

Връщат се в бульона с тенджерата на котлона и се добавят накълцаните ситно лук, пащърнак и морков.

По желание се добавя люта чушка.

Прибавят се зърната черен пипер и карамфила. При нужда се долива още малко гореща вода.

Оставя се да покъкри за 15-20 минути и се овкусява със сол, като последните 10 минути се добавя 1-2 шепи ориз.

Супата от заешки дреболии се дърпа от котлона и след малко се застройва с разбитото кисело мляко с яйцето.

Вадят се зърната карамфил и черен пипер. Поръсва се пресен накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: