Печен свински шол

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Печен свински шол1 / 2
09/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6-7
"Някои ястия са създадени, за да впечатляват с визия, други - вкус, а това грабва вниманието ви и с двете!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг свински шол
  • червено вино - 2 ч.ч.
  • бира - 1 ч.ч.
  • мазнина - 1 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • мляко
  • сол
  • черен пипер
  • ким - счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският шол, предварително почистен се пробожда на няколко места с нож. Хубаво се натърква със сол, черен пипер и счукан ким.

Полива се с червеното вино, прясното мляко и бирата, направо в намазнената тава, в което ще го печете. Покрива се с фолио и се оставя да престои 3 часа.

След това се залива с мазнината, слага се пак фолиото и се пъха да се пече за 1.5 часа.

Маха се фолиото, полива се с още вино, вода или бира и се доопича, докато хване хубава коричка и е готово.

От време на време го поливайте със соса от тавата. Готовия свински шол прехвърлете в голяма чиния, а соса от тавата прецедете и залейте с него месото. Нарежете го на парчета с дебелина 1 см.

Рейтинг

5 2
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: