Яйца в гювече
Eggs in a Clay Pot

Яйца в гювече

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Яйца в гювече1 / 2
10/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Може да приготвите вкусна вечеря и без да стоите с часове в кухнята - вижте как"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави
  • чушки - 3 броя
  • яйца - 9 броя
  • сирене - около 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бял пипер
  • чубрица
  • мазнина - около 150 мл
  • домати - 1 брой, за поднасяне
  • магданоз - няколко стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го запържете в загряната мазнина. Добавете по-едро нарязаните чушки и запържете и тях леко.

Разпределете ги в 3 подмазнени гювечета, поръсете с малко от подправките, сложете по 1 парче сирене във всяко и чукнете по 3 яйца.

Поръсете отново с подправки, полейте със струйка олио, сложете капачетата и пъхнете да се изпекат в умерена фурна за 15-20 минути.

Поднесете яйцата в гювече с резен домат и стръкче магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
33
20
10
Дай твоята оценка: