Великденска морковена торта

Tina MarinaTina Marina
Новак
53711
Великденска морковена торта
Снимка: Tina Marina
1 / 3
25/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Истинско предизвикателство за стомаха, след цялото ядене да намерите и за едно-две парчета от тази разкошна торта"

Необходими Продукти

  • блатове
  • брашно - 2 1/2 ч.ч
  • захар - 1 ч.ч
  • канела - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1 ч.ч
  • пекани - 1/2 ч.ч. ситно нарязани (орехи)
  • стафиди - 1 ч.ч светли
  • моркови - 3 ч.ч. настъргани
  • сол - шипка
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • крем
  • крема сирене - 400 г или маскарпоне
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • ванилов екстрат - 1 ч.л.
  • пекан - 1/2 ч.ч ситно нарязани (орехи)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първоначално загрейте фурната на 185 градуса. Подгответе си две тавички, които са с диаметър 22 см. Намажете ги с масло или ги напръскайте със спрей против залепване.

В подходяща голяма купа смесете всички сухи съставки за блатовете. В отделна купа разбийте олиото с ванилията и яйцата. След това обединете сухите и течните съставки, разбъркайте ги много добре.

Прибавете към сместа предварително настърганите моркови, орехите и стафидите. Разпределете сместа в двете тави.

Всеки блат печете около 30-40 минути или докато клечка, забодена в него, излезе суха. Извадете изпечените блатове върху метална решетка и оставете настрана, докато се охладят напълно.

С помощта на миксер разбийте маслото с пудрата захар. Прибавете маскарпонето и ванилията, разбивайте докато сместа стане напълно хомогенна.

Следващата стъпка е сглобяването на тортата. Започнете с крем, следва блат, отново крем, нарязани пекани, блат, крем, пекани и накрая завършете с крем. Изцяло намажете тортата с крем, поръсете краищата й със ситно нарязани пекани.

Декорирайте по желание, като в случая аз използвах зелен фондан, който е настърган на едро ренде. Оформен е като гнездо, а в средата има шоколадови яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: