Крехки свински късчета

Крехки свински късчета

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3106024
Крехки свински късчета
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
26/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Ароматът, ароматът ще ви плени, а вкусът ще ви остави без думи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • зехтин - 50 мл
  • пипер - черен, бял и зелен
  • за соса
  • кетчуп - 100 мл
  • чили сос - 50 мл
  • ябълков оцет - около 2 - 3 с. л.
  • мед - 2 с. л.
  • вода - 1 к. ч.
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета със средна големина, еднакви или почти еднакви. Овкусяват се с микса от пипери, като количеството е според индивидуалния вкус.

В тиган слага зехтина да загрее и когато е готов се добавят свинските късчета. Пържат се до получаване на приятна червеникав оттенък, като почти непрекъснато се разбъркват.

Абсолютно всички продукти от соса се изсипват едновременно в тенджера, като е хубаво водата да е леко хладка и да се размие меда в нея. Сместа за соса се слага на котлона и отново при почти непрекъснато бъркане се сгъстява.

Когато е готова се добавя месото и се разбърква хубаво. Сервира се топло с гарнитура от ориз.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: