Начин на приготвяне
Малка част от млякото затоплете, сложете захарта и натрошете маята. Разбъркайте и оставете за 15 минути да се активира.
Поставяте в съд за месене двата вида брашно. От едното яйце оставете белтъка.
Жълтъка заедно с останалите две яйца сложете при брашното. След това киселото мляко, прясното мляко и солта.
Разтопете маслото и също прибавете в съда за месене.
Когато маята е готова прибавете и нея и започнете да месите до получаването на меко тесто с жълт цвят и лека консистенция.
Оставете за около два часа да бухне тестото. На дъното на тава за печене намажете малко масло.
Късайте топки от тестото и оформяйте питката под формата на цвете.
Печете на фурна около 160-170 градуса до готовност. Намажете с отделения белтък и поръсете със сусам.
Върнете обратно във фурната за малко за да изсъхне яйцето. След това задушете питката и се наслаждавайте на вкуса й.