Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Разкошно руло с маскарпоне и кафе

Разкошно руло с маскарпоне и кафе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Разкошно руло с маскарпоне и кафе4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Обещаваме да спортуваме ... но от утре, защото днес денят е запазен за приготвяне и хапване на разкошно руло с мускарпоне и кафе"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр. размер М
  • брашно - 230 г
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 150 г
  • кафе - 60 мл, прясно приготвено
  • инстантно кафе - 2 ч.л., нескафе, на гранули
  • ром - 1 с.л., тъмен
  • За крема
  • маскарпоне - 250 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 60 г
  • ванилова захар - 10 г
  • За кувертюра
  • маскарпоне - 200 г
  • дулсе де лече - 3 с.л.
  • За украсата
  • какао - на прах или черен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите блата, разбийте яйцата със захарта до светъл, пухкав крем. Сипете рома, прясно приготвеното, но полуохладено кафе, както и лъжичките със нескафе на гранули. Разбийте отново до разтваряне на кафето и получаване на еднородна смес.

Пресейте брашното с бакпулвера и го прибавете на части към сместа, бъркайки с лъжица. Може и с миксер, но не трябва да се прекалява с разбиването, защото блатът може да не бухне в такъв случай.

Изсипете и разположете равномерно сместта върху намаслена хартия за печене в тавичката на фурната. Печете на 200 градуса (предварително загрята фурна) за 8 до 10 минути, като внимавате да не прекалите с времето, за да не изсъхне и после да се начупи при навиването.

Веднага след изваждане от фурната обърнете върху влажна, чиста кърпа, навийте на руло и покрийте.

За пълнежа разбийте жълтъка с пудрата и ваниловата захар, после сложете маскарпонето и доразбийте до гладък крем. Развийте полуизстиналото руло и намажете равномерно с кремчето. Завийте и оставете да се доохлади.

За кувертюра смесете маскарпоне и дулсе де лече. Намажете повърхността на рулото, като заглаждате внимателно със шпатула.

Поръсете с какао на прах или настържете черен шоколад за украса.

При сервиране режете парченцата с навлажнен остър нож, като ползвате шпатула за опора, защото поради мекия крем от кувертюра не можем да си служим с ръката директно.

Много вкусен сладкиш, който се надявам да ви хареса!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: