Пухкави сиренки с масло

30/04/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"Този път закуската е от нас, а вие не пропускайте да си запишете рецептата за пухкави сиренки "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
82 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294 532
  • Преглеждания за месеца7786
  • Преглеждания за седмицата155
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена82

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме 2 ½ ч.ч. брашно в купа заедно с маята. Разбъркваме да се смесят двете съставки. В друга купа чукваме 2 бр. яйца. Разбъркваме ги с телена бъркалка или вилица.

Добавяме 3 с.л. масло, щипка сол и щипка захар. Разбъркваме и накрая слагаме киселото мляко и заквасената сметана. Разбъркваме и слагаме при брашното. Натрошаваме сиренето и го слагаме и него вътре.

Замесваме тестото в купата, без да го вадим. Покриваме ги и го оставяме да втаса за 40 мин. Вадим го от купата и го оформяме на топка като замесваме. За да не лепне, поръсваме с брашно работното място.

Делим го на 9 равни части. В микровълновата си размекваме в малък съд 4 с.л. масло. В тава слагаме хартия за печене и на разстояние в три редици слагаме добре оформени с маслени ръце солените топки.

Мажем отгоре с разбит ½ жълтък /толкова имах и ми бе достатъчен/, смесен с 2 с.л. олио, с четка. По желание ръсим със сусам. Печем на 200 градуса в загрята фурна. Получават се много пухкави и ароматни сиренки!подобни рецепти тук

5 17
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ani Petrova
Ani Petrova
21.10.2018 00:32
Нещо не са точни мерките на съставките. При мен се получи много воднисто тесто и се наложи да прибавям повече брашно а и не бухнаха толкова. На вкус са ок но нее нещо особено както сте ги описали.
0
1
rosicapi
rosicapi
19.08.2018 17:35
страхотна идея за закуска през почивните дни
0
0
Vannq88
Vannq88
26.01.2018 19:47
И на мен ми стават любими! Страхотни
3
1
Ani Petrova
Ani Petrova
21.10.2018 00:33
А вие лично приготвяли сте ги или писхете гледаики картинката?
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв