Сладка мандаринова баница

Мария СимоваМария СимоваГуру112757106314
30/04/2017
"Уникално вкусна баница с нежен аромат на мандарини - ето така се хапва вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 067
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер разбийте яйцата със захарта на пухкав крем за около 5-10 минути. Добавете млякото, олиото, гриса, бакпулвера и настърганите мандаринови кори, разбийте да се смесят добре съставките.

С ножица нарежете корите за баница на ленти в сместа, като преди това сте ги навили на руло. Разбъркайте бавно и внимателно, за да се смесят добре.

Намажете тава с размери 20х30 см с олио, сипете сместа в нея и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Изпечената баница оставете да се охлади напълно и нарежете на желаните от вас парчета.

В метален съд обединете сока и захарта и поставете на слаб огън да заври, след което варете 5 минути. С горещия сироп, с помощта на черпак, залейте баницата равномерно. Оставете да се охлади и абсорбира сиропа, поръсете с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар