Пълнени домати с ориз и гъби със заливка
Paradajz punjen pirinčem i pečurkama sa prelivom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Домати»Пълнени домати с ориз и гъби със заливка

Пълнени домати с ориз и гъби със заливка

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289252991k1
Пълнени домати с ориз и гъби със заливка1 / 2
30/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Зеленчукови вкусотии, които ще ви вземат ума"

Необходими Продукти

  • домати - 1.5 кг
  • лук - 3 глави
  • ориз - 0.5 ч.ч.
  • гъби - 500 г
  • магданоз - 0.5 връзка
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 0.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината и малко вода задушаваме почистените измити и нарязани на дребно лук и гъби. След като омекнат, прибавяме ориза и по-малко от половината издълбана вътрешност на доматите, които сме приготвили за пълнене.

След набъбване на ориза посоляваме поръсваме с черен пипер и магданоза. Разбъркваме добре и пълним доматите. Овалваме ги в брашно и ги захлупваме с капачетата. В намаслена тавичка разстиламе останалата вътрешност от доматите, посоляваме и нареждаме напълнените домати.

Поливаме с останалата мазнина и печем в умерена фурна. Десетина минути преди изваждането им правим заливка от разбитите с мляко яйца.

Запичаме до стягане на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: