Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постна червена леща Болонезе

Постна червена леща Болонезе

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Постна червена леща Болонезе
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не просто леща, а леща Болонезе - кулинарно предизвикателство за лакомници"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - кромид 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 1 консерва на кубчета (400 г)
  • доматен сок - 400 мл
  • босилек - сух 2 ч.л.
  • риган - сух 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червена леща - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на умерена температура.

Нарежете лука и моркова на ситно. Добавете ги в загретия зехтин. Разбъркайте и гответе до омекване между 5-10 мин.

Добавете нарязания на ситно чесън и доматеното пюре, разбъркайте и гответе още 1 мин.

Добавете доматения сос, доматите на кубчета, босилека, ригана, содата. Овкусете със сол и черен пипер.

Разбъркайте лещата с всички продукти и добавете водата.

Варете яхнията на умерен огън, като разбърквате от време на време, докато лещата омекне - между 20-30 мин.

Постната червена леща Болонезе е вкусна и лесна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: