Огретен с патладжан

13/05/2012
Барфи
отБарфиНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 562
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват, режат на еднакви филии по дължина, поръсват се хубаво със сол и се оставят под наклон да се отцедят от горчивия сок. След това се измиват, подсушават, овалват в брашно и се изпържват леко.

В тава подредете ред патладжани. Отгоре сложете ред от тънки листове бекон, запържените отделно скълцан лук с чесъна и поръсете с малко натрошено сирене. Отгоре сложете от подправките на око. Редете, докато количествата се изчерпат.

Разбийте сметаната с пасираните домати от консерва и залейте ястието равномерно отгоре. Пъхнете да се пече за около 20 минути в силно загряна фурна - докато течността се изпари леко.

Накрая поръсете с парченца топено сирене и върнете да се запече. Поднесете парче от огретена с патладжан леко охладен.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар