Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен с патладжан

Огретен с патладжан

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Огретен с патладжан
Снимка: Jivka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 броя, по - големи
  • бекон - 300 г
  • сирене - 250 г натрошено
  • олио - 100
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 3 глави
  • домати - 350 г от консерва
  • сметана - 1 кофичка, малка заквасена
  • магданоз
  • салвия
  • майорана
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
  • сирене - 150 - 200 г топено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват, режат на еднакви филии по дължина, поръсват се хубаво със сол и се оставят под наклон да се отцедят от горчивия сок. След това се измиват, подсушават, овалват в брашно и се изпържват леко.

В тава подредете ред патладжани. Отгоре сложете ред от тънки листове бекон, запържените отделно скълцан лук с чесъна и поръсете с малко натрошено сирене. Отгоре сложете от подправките на око. Редете, докато количествата се изчерпат.

Разбийте сметаната с пасираните домати от консерва и залейте ястието равномерно отгоре. Пъхнете да се пече за около 20 минути в силно загряна фурна - докато течността се изпари леко.

Накрая поръсете с парченца топено сирене и върнете да се запече. Поднесете парче от огретена с патладжан леко охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
41
32
20
10
Дай твоята оценка: