Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Пълнозърнесто хлебче

Пълнозърнесто хлебче

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Пълнозърнесто хлебче
Снимка: Йорданка Тасева
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Вкусно и здравословно, както всички трябва да хапваме"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 400 г
  • вода - 180 мл топла
  • мая - 1 бр.
  • хималайска сол - 1 щипка
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • семена - 3 - 4 с.л. микс (тиквено, слънчогледово, ленено)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в топлата вода. В купа слагаме брашното, добавяме солта и захарта. Прибавяме маята и замесваме тесто. Към него прибавяме микса от семена.

Може да ползвате такива, каквито ви харесват- мак, чия, ленено семе, слънчогледово или тиквено.

Омесвате добре, за да достигнат семената до всяка точка на хлебчето.

Оставете да почине 30 минути на топло и изпечете в загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: