Соленки охлювчета

03/05/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф121166225216
"Децата обожават за закуска домашно приготвени соленки охлювчета "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции30
  • Преглеждания общо1 862
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 - 2 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • захар - 1 щипка
  • мазнина - 1/2 ч.ч. смес от разтопени мас и масло
  • брашно
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 5 г
  • За плънката
  • сирене
  • яйца - 1 бр.
  • мазнина - 1/2 ч.ч. разтопени мас и масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото от вечерта, като към хладкото прясно мляко, прибавяме киселото мляко, сол, захар и разбито яйце.

Разбъркваме и постепенно наливаме разтопените, но не горещи мас и масло (общо 1/2 ч.ч.). Сипваме суха мая. Прибавяме бяло брашно, колкото е необходимо, за еластично тесто. Слагаме тестото в найлонова торбичка и оставяме в хладилника.

На сутринта изваждаме тестото на стайна температура за 15-20 минути. Правим от тестото малко топчета, които разточваме или разтегляме с ръце на тънки питки, като мекиченца.

Всяка намазваме със смес от разтопени мас и масло, с разбито яйце и слагаме малко сирене. Навиваме на рулце и после на охлювче. Подреждаме в тава върху хартия за печене на разстояние.

Намазваме соленките с мас и масло и с яйце. Оставяме да втасат и печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност да станат златисти.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар