Пилешки кюфтенца с пресен лук
Croquetas de pollo con cebolleta verde
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пилешки кюфтенца с пресен лук

Пилешки кюфтенца с пресен лук

Пилешки кюфтенца с пресен лук
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Здравейте, кюфтенца! Толкова дълго ви търсехме и сега няма да ви оставим, докато не ви изядем до последното"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 бр. пеперуда от печено пиле
  • яйца - 2 бр.
  • пресен лук - 4 - 5 перца, само зеленото
  • мариновани гъби - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • олио
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - около 100 г
  • галета - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете нарязаните на ситно лук, гъби и месо. Добате яйцата и подправките.

Тъй като месото е солено при печенето, пробвайте и ако е нужно посолете. Разбъркайте сместа, като леко я намачкате с вилица.

Оформете малки кръгли кюфтенца. Панирайте в брашно, яйце и накрая галета. Изпържете от всички страни на не много силен огън.

Извадете готовите пилешки кюфтенца върху кухненска хартия. Сервирайте с предпочитан от вас сос.

Пилешките кюфтенца с пресен лук са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: