gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Сладкиш с шоколадова глазура

Сладкиш с шоколадова глазура

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3193k9421k1
Сладкиш с шоколадова глазура
Снимка: Admin
1 / 10ВИДЕО
01/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
"Всяка чаша кафе заслужава парче сочен сладкиш с шоколадова глазура"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата заедно със захарта до побеляване. Прибавете брашното, пресято заедно с бакпулвера и двете прахчета ванилия. Изсипете сместа в тортена форма с диаметър 26 см върху застлана хартия на дъното.

Изпечете блата в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилация за около 25 минути или при проба до суха клечка. Изпечения блат обърнете в тортена чиния.

Приготвяне на сиропа:

Сложете в малък съд на огъня една чаша вода да заври с 4 с.л. захар и разбъркайте до разтопяване на захарта. Добавете една лъжица какао и оставете да кипне, след което оттеглете от огъня. Сиропирайте с този сироп охладения блат. Ако предпочитате да е по-сочно, можете да увеличите водата още малко.

Приготвяне на заливката:

Начупете шоколада на кубчета и го разтопете на водна баня с 4-5 с.л. прясно мляко. Потопете ореховите ядки в разтопения шоколад, без да се покриват изцяло и ги подредете върху парче хартия за печене.

Сега залейте блата с разтопения шоколад. Украсете по ваше желание. Тук е с шоколадови орехови ядки, шоколадови дражета и малки резенчета от шоколадово блокче.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: