Сладкиш с шоколадова глазура

01/06/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"Всяка чаша кафе заслужава парче сочен сладкиш с шоколадова глазура "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 368
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата заедно със захарта до побеляване. Прибавете брашното, пресято заедно с бакпулвера и двете прахчета ванилия. Изсипете сместа в тортена форма с диаметър 26 см върху застлана хартия на дъното.

Изпечете блата в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилация за около 25 минути или при проба до суха клечка. Изпечения блат обърнете в тортена чиния.

Приготвяне на сиропа:
Сложете в малък съд на огъня една чаша вода да заври с 4 с.л. захар и разбъркайте до разтопяване на захарта. Добавете една лъжица какао и оставете да кипне, след което оттеглете от огъня. Сиропирайте с този сироп охладения блат. Ако предпочитате да е по-сочно, можете да увеличите водата още малко.

Приготвяне на заливката:
Начупете шоколада на кубчета и го разтопете на водна баня с 4-5 с.л. прясно мляко. Потопете ореховите ядки в разтопения шоколад, без да се покриват изцяло и ги подредете върху парче хартия за печене.

Сега залейте блата с разтопения шоколад. Украсете по ваше желание. Тук е с шоколадови орехови ядки, шоколадови дражета и малки резенчета от шоколадово блокче.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Даниела Русева
Благодаря, мили думи! А това дава нов стимул.
1
0
marcheva14
marcheva14
04.05.2017 22:17
Дани, прекрасно изглежда! Прочетох и продуктите, не е нещо особено, но се е получил чудесен сладкиш! Нагласила си го прекрасно, с удоволствие е да се "влезе" при теб и да се разглеждат рецептите ти.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв