Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Вързопчета от хамон

Вързопчета от хамон

Вързопчета от хамон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Разкошно и много ефектно предястие, създадено да впечатлява"

Необходими Продукти

  • хамон - 12 лентички
  • домати - 3 бр.
  • маслини - 3 с.л. без костилка (нарязани)
  • див лук - 3 - 4 стръкчета
  • магданоз - 3 - 4 стръкчета
  • магданоз
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете две ленти от хамона на кръст. Поставете още две, за да получите нещо като кръг. По този начин направете и останалия хамон. Обелете и отделете само месестата част от доматите.

В купа нарежете на ситно магданоза, маслините и лука. Добавете месестата част от доматите, нарязани на кубчета.

Овкусете леко със зехтин, щипка сол и разбъркайте. В центъра върху хамона поставете по две с.л.от сместа.

Съберете всички краища и прихванете с клонче магданоз. Останалата част от сместа сложете до вързопчетата.

За да не хвърляте воднистата част от доматите, може да я сложите върху брускети или препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Благодаря:)
05.05.2017 15:13
Зори
Зори
Много са красиви, браво за чудесната презентация! :)
05.05.2017 13:33