Блини от елда
Bline od heljde

Блини от елда

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
1234385472243
Блини от елда
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
06/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции2
"Вместо бухти - блини. Обещаваме, че много ще ви харесат"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 150 г
  • брашно - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 1 пакет (7 г)
  • мед - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • вода - 3 с.л. топла
  • вода - 250 мл хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква с 1 с.л. мед и 3 с.л. топла вода. Оставя се в топло помещение да се активира.

Брашното от елда и бялото брашно се смесват с щипката сол, останалите 2 с.л. мед, яйцето и около 250 мл. хладка вода.

Добавя се маята и се разбъркват заедно всички изброени съставки на гладко рядко тесто, подобно на тестото за палачинки.

Така приготвената тестена смес се оставя покрита отгоре около 40 минути да втаса.

След това се сгрява маслото в тиган или друг съд, подходящ за пържене.

Сипва се от тестото и блините се пържат една по една с обръщане от двете страни.

Накрая се поръсват с пудра захарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: