gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Чорба от агнешко шкембе и черва

Чорба от агнешко шкембе и черва

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k13k20
Чорба от агнешко шкембе и черва
Снимка: Мария Симова
1 / 2
06/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
"По-вкусна от традиционната и много по-лесна за приготвяне шкембе чорба с агнешки чревца"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сварените шкембе и черва на ситно.

Нагрейте олиото и добавете брашното и запържете до лека промяна на цвета му. Налейте топлата вода и разбъркайте много добре до гладка смес.

Добавете нарязаните дреболии, пресованата скилидка чесън, посолете на вкус и варите около 5 минути на слаб огън. Налейте прясното мляко и поръсете с щипка черен пипер, варите около 3 минути след завирането.

Разтопете и нагрейте маслото, добавете червения пипер, разбъркайте и веднага залейте чорбата със заливката – тя е лицето на чорбата. При сервиране поръсете в купата с лют червен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: