gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с нетрадиционен сироп

Баклава с нетрадиционен сироп

silvana nedevasilvana nedeva
Новак
14552379
Баклава с нетрадиционен сироп
Снимка: silvana nedeva
1 / 2
07/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Позната рецепта с неочаквано вкусен резултат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазвам тавата с разтопено масло, разделям пакета кори на 4, започвам реденето, като всяка кора я мажа с разтопено масло.

След първата 1/4 кори ръся с орехи, след това отново кори, орехи и така до края. Аз лично не слагам канелата в орехите, защото като пека баклавата прегаря и няма хубав вкус. Пека около 40 минути на 160 градуса, като през последните 10 минути включвам и вентилатора на фурната.

Сиропа приготвям, като преди варенето слагам: захарта, около 400 мл вода (ако искате да е по-сладък сиропа го правим 1:1 в съотношение захар вода), канелата, карамфила, кората от лимон и стафидите. Варя около 10 минути. Охлаждам и прецеждам сиропа.

След като изпека баклавата още гореща заливам със студен сироп, покривам с кърпа и така престоява цяла вечер, след което може да се консумира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: