gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Моята агнешка дроб сарма със заливка

Моята агнешка дроб сарма със заливка

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
1952k7171k1
Моята агнешка дроб сарма със заливка
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
08/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Класическо изкушение с агнешки дреболийки - защото заслужавате само най-доброто"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - дреболи с чревца
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • печурки - 4 - 5 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - микс
  • червен пипер - пушен
  • бульон - зеленчуков или гьбен, кипнат в 500 мл вода
  • джоджен
  • девесил
  • естрагон
  • мента
  • калоферче
  • олио
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите агнешки дреболии и чревцата се попарват, изхвърля се водата, долива се топла, сваряват до готовост и се нарязват на дребно.

Всички зеленчуци се нарязват на ситно. В мазнината се задушават кромидът, гъбите, морковът, чесъна, оризът - като се долива бульон, за да я поеме оризът, прибавяме и дреболиите.

В края на задушаването прибавяме зеления лук, чесън и домата.

Овкусяваме със солта, прясно смления пипер, прибавяме и наситнените зелени подправки.

Доливаме с 3 чаши бульон, прехвърляме сместа в тавичка и печем 50 мин. Заливаме дроб сармата със заливка, приготвена от разбитите яйца, брашното, киселото мляко и наситнено калоферче. Допичаме още 10 -15 мин.

Охлаждаме и с помоща на формички, нарязваме на различни по големина хапки. Поднасяме със зелена салата и кисело мляко. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка: