Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Бързи банички-пухкавелки

Бързи банички-пухкавелки

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Бързи банички-пухкавелки
Снимка: Dora Grozeva
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Закуска за истински малки шампиони - бързи банички-пухкавелки"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г Препечени кори на сач
  • за намазване на корите
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • мая - 1 кубче свежа
  • олио - 150 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • плънка
  • белтъци - 1 разбит
  • сирене - 200 г
  • извара - 200 г
  • за намазване на баничките
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се приготвя сместа за намазване на корите. В топлото мляко се разтваря маята, добавя се захарта, солта и олиото и хубаво се разбъркват.

Оставят се на страна за 10-15 минути, докато се приготви плънката. В белтъка се добавя натрошеното сирене и изварата и хубаво се разбъркват.

В пакета корите са 5 броя. Взема се кора, хубаво се напоява със сместа, като се разнася с четка.

Оставя се за 1-2 минути да попие, наръсва се с плънката и от тясната страна на кората се завива на не много стегнато руло.

Поставя се в съд, в който ще се пече, постлан с хартия за печене.

Така процедираме и с останалите кори до изчерпване на продуктите. Готовите банички нарязваме на 4.

Намазваме с разбития жълтък с мляко и олио.

Поставяме във фурна и печем на 200 градуса до готовност.

Получават се невероятно пухкави и вкусни банички.

Бързите банички-пухкавелки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С какви кори се правят.Не се ли замесва тесто,нещо е объркана рецептата?
26.08.2022 11:05
3
Покажи всички подкоментари