gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта с крем

Домашна торта с крем

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
18824388
Домашна торта с крем
Снимка: Maria Petrova
1 / 4
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Никой не закъснява за масата, когато в хладилника чака домашна торта с крем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осемте яйца, захарта и ванилията се разбиват. Към получената смес се прибавят брашното, което е смесено с бакпулвера и половината газирана вода.

Сместа се разделя в три еднакви купички, в едната се прибавя какаото за кафявия блат, другите остават жълти.

Блатовете се пекат един по един в тавичка, която е предварително намаслена и покрита с брашно.

Млечният крем се приготвя като 900 мл от прясното мляко се слага в тенджерка да заври на котлона със захарта и ванилията.

След това на струя се прибавят предварително разбитите жълтъци с брашното и 100 мл мляко, като се разбърква постоянно. Най-накрая слагаме маслото. Оставяме кремът да поизстине.

Редуваме блатовете жълт, кафяв, жълт и върху всеки блат слагаме газирана вода за сиропиране, крем и после пак блат.

По желание тортата може да се поръси с настърган шоколад или орехи или друг вид стърготини.

Домашната торта с крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: