Домашна торта с крем

09/05/2017
Maria Petrova
отMaria PetrovaНовак18512
"Никой не закъснява за масата, когато в хладилника чака домашна торта с крем "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 194
  • Преглеждания за месеца5756
  • Преглеждания за седмицата94
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осемте яйца, захарта и ванилията се разбиват. Към получената смес се прибавят брашното, което е смесено с бакпулвера и половината газирана вода.

Сместа се разделя в три еднакви купички, в едната се прибавя какаото за кафявия блат, другите остават жълти. Блатовете се пекат един по един в тавичка, която е предварително намаслена и покрита с брашно.

Кремът се приготвя като 900 мл от прясното мляко се слага в тенджерка да заври на котлона със захарта и ванилията.

След това на струя се прибавят предварително разбитите жълтъци с брашното и 100 мл мляко, като се разбърква постоянно. Най-накрая слагаме маслото. Оставяме кремът да поизстине.

Редуваме блатовете жълт, кафяв, жълт и върху всеки блат слагаме газирана вода за сиропиране, крем и после пак блат.

По желание може да се поръси с настърган шоколад или орехи или друг вид стърготини.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Niki
Niki
22.12.2018 18:09
Здравейте, в блата няма ли олио?
0
0
Елена Атанасова
Наиста не се надигна
Както ги сложих такива ги извадих
Няма да я повторя
0
0
Николина Панчева
според мен трябва да се надигне .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв