Ябълков сладкиш с карамелен сос

10/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф872498168
"Време е за сладкиш! А диетите са за онези хора, които не знаят как да се наслаждават на живота "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 597
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си плънката, като смесите обелените и нарязани на малки кубчета ябълки с канелата, настърганата кора на лимона, коняка и захарта, разбъркайте и оставете настрани до момента, в който ще ви потрябва.

Отделно разбийте яйцата със захарта с миксер, добавете олиото, млякото, ванилията и отново разбивате. Към сместа поетапно прибавяте предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, като разбърквате с шпатула до гладка смес.

Към сместа добавете плънката заедно със течността в нея, която се е образувала от престоя, разбърквате бавно и внимателно. Изсипете сместа в тавичка 28 см диаметър, намазана с масло. На няколко места с чаена лъжичка поставете върху сместа от избраното от вас сладко.

Печете сладкиша, в предварително нагрята фурна на 180 градуса, като след 30-тата минута, проверявате за готовността му. Извадете изпечения сладкиш и след 10 минути престой извън фурната преместете сладкиша в подходяща чиния.

Поръсете леко с пудра захар, а върху нея с готов карамелен сос произволно нанесен.

Лесен за приготвяне и много вкусен ябълков сладкиш, колкото престоява по-мек става – като сиропиран!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар