Ванилова панакота с мус от авокадо
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Ванилова панакота с мус от авокадо

Ванилова панакота с мус от авокадо

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k5k6
Ванилова панакота с мус от авокадо
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
10/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"Искате ли заедно да опитаме тази разкошна панакота? Или ще си я изядете сами"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се загряват млякото и сметаната (без да завира). Добавят се медът и ванилията, хубаво се разбъркват и се сваля от котлона. Прибавя се желатинът (предварително накиснат в 50 мл студена вода).

Бъркайте, докато се разтопи. Разпределете в чашки и оставете да се охлади на стайна температура. След това приберете в хладилника.

Обелете авокадото и го поставете в блендер. Добавете захарта и млякото. Пасирайте до гладкост. Изсипете сместа в купа и към нея прибавете разбитата сметана.

Разбъркайте внимателно и изсипете в пош. След като панакотата стегне, украсете с муса и шоколадови топчета (или настърган шоколад).

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: