Пилешко филе с ориз и зеленчуци

20/05/2012
Боги
отБогиНовак
"Така апетитно мирише, че нямаме търпение да го извадим от фурната!"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 973
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 броя гърди
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 броя, средни
  • гъби - 150 г
  • чесън - 3 скилидки
  • ориз - 2 ч.ч.
  • бульон - 6 ч.ч. пилешки
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото да се посвари до полуготовност. Запържете накълцаните лук, праз, моркови и гъби, докато леко омекнат и добавете ориза.

Разбъркайте, докато и той се запържи и добавете скълцания чесън с останалите подправки.

Прехвърлете сместа в тава, разпределете едро накъсаното пилешко филе и долейте 6 ч.ч. горещ пилешки бульон.

Сложете внимателно тавата в загряна умерена фурна да се изпече, докато оризът абсорбира течността. Поднесете пилешкото филе с ориз и зеленчуци, полято със соев сос.подобни рецепти тук

5 9
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар