gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки дроб с ориз

Телешки дроб с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Телешки дроб с ориз1 / 2
20/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г телешки
  • ориз - 200 г
  • масло - 60 г
  • бульон - към 600 - 800 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • червени чушки - 4 броя
  • маслини - 15 - 20 броя, по желание
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно лука и чушките и ги сложете да се задушават в маслото. Добавете предварително почистения, накиснат в оцет и вода, изплакнат и нарязан дроб.

С дървена шпатула, бъркайте, докато остане на мазнина. Добавете измития ориз, запържете го и долейте с горещия бульон.

Овкусете ястието с черен пипер и добавете маслини по желание заедно със скълцания чесъна. Всичко прехвърлете в тава, покрийте с фолио и сложете да се пече в силно загряна фурна.

След около 15 минути свалете фолиото, намалете фурната и доопечете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: