Заек с бира

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Заек с бира1 / 2
21/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5-6
"Стара истина е, че алкохолът прави месото по-хубаво и крехко. Ето го и вкусното доказателство за това!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, червения пипер, 1 с.л. олио, черен пипер на вкус, чубрица и малко от бирата и разбъркайте, колкото да се получи средно гъст сос. С него се овалват или намазват с четка парчетата порционирано заешко, предварително посолени и поръсени с черен пипер.

В съд на котлона загрейте олио и запържете за кратко нарязаният на едро лук, чесън и нарязаните на колелца моркови. Щом леко омекнат, добавете нарязаната целина и овкусете с подправки. Разпределете зеленчуците в тава, а отгоре сложете парчетата маринован заек.

Излейте останалата бира в тавата и разпределете дафиновите листа. Покрийте тавата с фолио и пъхнете да се пече за 1 час и 30 минути в умерено загряна фурна. След това отстранете фолиото и запече заека с бира до готовност.

Рейтинг

5 9
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: