Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан със зеленчуци в глинен гювеч

Свински джолан със зеленчуци в глинен гювеч

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Свински джолан със зеленчуци в глинен гювеч
Снимка: Dora Grozeva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Така го обичаме - на бавен огън и в гювеч, а вие не се облизвайте, ами си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 кг обезкостен
  • лук - 2 глави
  • целина - 0. 5 глава
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 3 червени
  • чесън - 5 скилидки
  • картофи - 6 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се нарязва на едри парчета /за една порция/ овкусява се със солта и черния пипер и се запечатва в тиган от всички страни.

В тиган се задушават нарязаните зеленчуци. Добавят се подправките и се доливат 3 ч.ч.вода.

Нарежда се месото в гювеч, добавя се зеленчуковата смес.

Печем на 200 градуса до готовност на месото.

Свинският джолан със зеленчуци в глинен гювеч е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика в жанра!
13.09.2022 21:56
1