Паниран пилешки дроб
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Паниран пилешки дроб

Паниран пилешки дроб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9434k1015k
Паниран пилешки дроб1 / 2
22/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Сочни и ароматни пилешки дробчета с хрупкава панировка, които направо плачат за чаша студена биричка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата измийте, почистете и накиснете във вода с малко оцет за 20 минути. След това пак ги изплакнете и много добре ги подсушете.

Разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол. При непрекъснато бъркане и постепенно добавете олиото, бирата и малко по малко брашното и лют пипер по желание.

Трябва да се получи панировка с гъстота, която остава по потопеното в нея дробче.

Загрейте мазнината в дълбок тиган, овалвайте дробчетата и ги пускайте да се пържат. Отгоре слагайте дебел лист картон, за да не пръска излишно.

Дробчетата се обръщат от другата страна след около 2 минути и се доизпържват. Отцеждайте готовия панира пилешки дроб върху решетка.

Рейтинг

5 6
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: