Зелеви сарми с варен бял сос
Stuffed Cabbage Leaf RollsSarme sa kupusom u kuvanom belom sosu
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми с варен бял сос

Зелеви сарми с варен бял сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k12k
18/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Заповядайте на гости! Приготвили сме зелеви сарми с варена застройка И да не забравите да донесете нещо за пиене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязания на дребно лук се пържи.

Прибавя се каймата, разбърква се с лука и продължава да се пържи. Слагат се оризът, солта, черния пипер и нарязания на дребно магданоз.

С тази смес се правят сърмите, като предварително сме премахнали твърдата част от зелевите листа и се завиват сърмите.

Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън.

Готовите сарми се заливат със варен сос, приготвен от разбитите яйца, киселото мляко и брашното, запържено в малко мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
512
48
35
20
10
Дай твоята оценка: