Цаца в доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
23/05/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 284
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте и почистете цацата. Сипете я в тава и леко я посолете, поръсете с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.

Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете до омекване нарязаните лук на полумесеци, скълцания чесън, нарязаните на тънки кръгчета моркови.

Щом омекнат добавете двата почистени и ситно нарязания домата. След малко излейте и консервата домати и оставете да къкри на бавен огън за около 20 минути.

Накрая добавете подправки на вкус, нарязаните тънко по дължина кисели краставички и залейте рибата в тенджерата.

Прибавете отгоре резени лимон и скълцаните перца зелен лук. Леко разбъркайте и сложете да се пече в умерено загряна фурна за около 35 минути.

Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
5.49 лв.
Виж ››

За онези, които държат на здравословното хранене - универсална метална кошница за готвене на скара.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар