Сладолед с пъпеш, шоколад и бисквитки
Sladoled sa dinjom čokoladom i keksom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Плодов Сладолед»Сладолед с пъпеш, шоколад и бисквитки

Сладолед с пъпеш, шоколад и бисквитки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Сладолед с пъпеш, шоколад и бисквитки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
16/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции6
"Ледена експлозия с аромат на пъпеш - перфектният летен десерт!"

Необходими Продукти

  • пъпеш - 600 г добре узрял
  • сладкарска сметана - 300 мл за разбиване
  • захар - 80 г
  • шоколад - 25 г млечен
  • бял шоколад - 25 г
  • бисквити - 30 г по избор
  • мента - листенца за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Изчистения от семената и кората пъпеш нарежете на парченца и посипете със захарта. Оставете да престои 30 минути и после го пасирайте.

2. Разбийте сметаната на гъст сняг и прибавете на части към пъпеша, разбърквайки леко и плавно до получаване на гладка хомогенна смес.

3. Пригответе си съд, подходящ за замразяване във фризера и го застелете с домакинско прозрачно фолио, като извън съда останат части от него, с които да можете да завиете съда и отгоре. Може да ползвате и подходяща добре затваряща се кутия или машинка за сладолед.

4. Натрошете или накълцайте с нож шоколада и бисвитите и ги сложете при пъпешовата смес, след което прехвърлете в приготвената форма (по желание може да заделите от тях за поръсване при сервиране). Завийте със фолиото и оставете във фризера.

5. Изваждайте сладоледената смес през всеки половин час -3 пъти и разбивайте с телена бъркалка. Целта е да се разбият образуващите се кристалчета. После оставете да престои 4 часа и е готова за консумация.

Забележки:

-Ако ползвате машина за сладолед, разбира се няма нужда от трикратното разбъркване през половин час, това си го прави машинката.

-Ако пъпешът ви е много сладък, може да намалите количеството захар описано в рецептата, ако пък е обратното, съответно да я увеличите.

- Препоръчително е преди сервиране да изкарате сладоледа за няколко минути на стайна температура, за да се отпусне малко. Понеже съдържа повече плод, отколкото сметана, това не е типичния кремообразен сладолед, но е по -вкусен и полезен, експлозия от аромат на пъпеш!

- Сервирайте поръсен със малко шоколад и натрошени бисквитки и украсете с листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: