Вкусна манджа от заешки дробчета и млечен чесън
Ukusno predjelo od zečijih džigerica i mladih glavica belog luka
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Манджи»Вкусна манджа от заешки дробчета и млечен чесън

Вкусна манджа от заешки дробчета и млечен чесън

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Вкусна манджа от заешки дробчета и млечен чесън
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
22/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусотии по селски, които ще приготвите за половин час - едно предложение, от което трябва да се възползвате"

Необходими Продукти

  • заешки дробчета - 2 комплекта (от 2 заека - черен дроб)
  • пресен лук - 4 стръка
  • пресен чесън - 10 бр. млечен
  • ориз - 1 ч.ч. ( не пълна)
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова суха подправка
  • доматен сок - 250 мл
  • магданоз
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • захар - 1 к.л.
  • зехтин
  • хималайска сол
  • люти чушки - 1 бр. зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете заешките дробчета на средно големи парчета. Лука нарежете и сложете в тенджера с равни части олио и зехтин.

Сипете дробчетата и леко запържете, добавете червен пипер и сипете една чаена чаша вода, като заври прибавете главичките чесън. Оставете за кратко да поври, след което добавете ориза, който е бил накиснат за около 10 минути.

Накрая прибавете и доматения сок с малко черен пипер, захар и сол. Оставете да къкри на много слаб огън като разбърквате на моменти, гответе до сваряване на ориза.

Сервирайте манджата топла, поръсена с магданоз и люта чушка.

Ако нямате заешки дробчета, можете да приготвите тази вкусна манджичка и с пилешки дробчета.

Вкусната манджа от заешки дробчета и млечен чесън е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка: