gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с бъркано тесто

Пица с бъркано тесто

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1129k
Пица с бъркано тесто1 / 4
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Дали това е най-вкусната пица, която сме опитвали, не знаем! Знаем само, че я изядохме до последната хапка!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 компотен буркан
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • мая - кубче, с големината на орех
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • за плънката
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • гъби - 6 броя, по - големи
  • бекон - 150 г
  • кашкавал - 200 г
  • риган - сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята във водата с щипка захар. Оставете под капак за 20 минути, след което разбъркайте с останалите продукти добре и оставете да втаса отново.

От това тесто могат да се изпекат 2 пици с диаметър около 24-25 см. Втасалото тесто се разбърква пак и се сипва в намазнена тава за пица.

Отгоре се разпределя доматено пюре, тънки резени бекон, филии гъби, полива се със струйка зехтин, поръсва се с риган и с настърган кашкавал.

Така приготвените пици се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Пицата с бъркано тесто е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
44
36
20
10
Дай твоята оценка: