Свински уши със зеленчуци

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
457
3k
1k
972
3
19/05/2017
"Ароматна вкусотия, на която пасва чаша хубави вина "
Приготвяне4015 мин.
Готвене55 мин.
Общо4070 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 318
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свински уши - 1 - 2 бр.
  • моркови - 1 голям морков или 2 по - малки
  • тиквички - 1 бр. малка по големина
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • пресен чесън - или зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските уши се пърлят, чистят, измиват и сваряват за около 40 минути в леко подсолена вода.

Бульонът се изхвърля.

Вече сварени се нарязват на жулиени и се прехвърлят в тиган, без никаква мазнина заедно с нарязаните на кръгчета моркови и тиквичка.

Овкусяваме със черния пипер и хималайска сол.

Пържат се докато леко омекнат зеленчуците и порозовеят. Не се прибавя вода - целта е да останат леко хрупкави.

Гарнираме със стрък пресен чесън или зелен лук

Засищащо и свежо бързо ястие, на което пасва чаша хубаво вино.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар