Мека, сочна и вкусна питка с кисело мляко

Мария СимоваМария СимоваГуру112457106214
20/05/2017
"От деца знаем, че нищо не засища така, както топла пита и малко сиренце "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 956
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете солта и бакпулвера, разбъркайте добре и оформете кладенче.

В него чукнете яйцата, прибавете киселото мляко и олиото, с шпатула разбъркайте до гладка и гъста хомогенна смес.

Сипете сместа в тавичка намазана леко с олио и поръсена с брашно, разклатете тавичката и поръсете със сусам (не е задължително но има приятен вид) оставете да престои така докато нагрее фурната.

Включете фурната на 220 градуса и след като нагрее поставете тавичката в нея, печете до готовност за около 30 минути до кафяв цвят.

Сервирайте топла със сиренце, а защо не и с пресен лук!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар