gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка със суроватка

Питка със суроватка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
Питка със суроватка1 / 2
26/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 1 брой
  • суроватка - 300 мл (цвика от киселото мляко)
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л. или зехтин
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • брашно - около 500 - 600 г
  • сирене - 200 г натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в суроватката със захарта, като бъркате, докато се разтвори.

След това към нея добавете всички останали продукти и постепенно с брашното замесете гладко и меко тесто.

Оставете го на топло да втаса за около 1 час.

След това късайте от тестото големи топки, всяка приплесквайте, слагайте натрошено сирене и оформете с намазнени ръце на топка. Подреждахте ги в намазнена тава.

Оставете да втаса пак и намажете с олио или разбито яйце с олио.

Сложете питката със суроватка да се пече в загряна на 190 градуса и до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
43
32
21
10
Дай твоята оценка: