Крем супа от лапад

28/05/2012
Олег Иванов
отОлег ИвановНовак
"Нежна пролетна супичка, която ще стои изискано дори на официална вечеря "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 891
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в голяма тенджера и сложете да се запържат скълцаните ситно лук и чесън.

Щом се запържат долейте 1, 5 л гореща вода и добавете почистените и нарязани картофи.

Сварете ги до омекване и прибавете натрошения бульон и почистените и нарязани киселец и лапад.

Доварете супата за няколко минути и прибавете подправки на вкус.

След това снемете от котлона и пасирайте всичко, както е в тенджерата.

Накрая разбъркайте супата с кофичката разбита сметана. По желание поднесете порция крем супа от лапад с крутони или твърдо сварено яйце.подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар