Орехова торта с маслен крем

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
412623191421
Орехова торта с маслен крем1 / 6
22/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Има нещо много специално в ореховите торти - винаги са вкусни и никога не излизат от мода"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • смлени орехи - 12 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак. (10 г)
  • Сироп
  • компот от кайсии - или захарен сироп
  • Масленн крем
  • масло - 250 г меко
  • пудра захар - 2 к.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сладкарска сметана - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Можете да разбиете с всичките яйца един голям блат и след това да го разрежете, аз опекох два, като разделих продуктите.

Разбиваме яйцата до получаване на пухкав крем, след това добавяме смлените орехи, брашното и бакпулвера.

Изсипваме сместа в тава за печене, намаслена и постлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 30-40 минути.

След това охлаждаме напълно готовите блатове.

Щом са се охладили, се захващаме с крема, като за целта разбиваме сладкарска сметана първо.

След това в друга купа разбиваме маслото (на стайна температура), пудрата захар и жълтъците, постепенно добавяме и сметаната до получаване на гладка смес.

Сглобяваме ореховата торта, като редим ред блат, ред крем и накрая намазваме цялата торта с останалия крем.

Украсяваме със смлени орехи или цели по желание.

Ореховата торта с маслен крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: