Домашна майонеза

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
30/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"Важно е да знаете какво консумирате, затова забравете за готовите майонези и опитайте нашата рецепта за домашна майонеза!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 жълтъка
  • олио - около 300 мл
  • сол - 1 к.л.
  • лимонов сок - 1 лъжичка
  • захар - 1/3 к.л. по желание
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сложете жълтъците в огнеупорен съд на водна баня на котлона на най-ниската степен. Започнете да биете жълтъците за около 20 минути. В началото на биенето, добавете част от солта.

След като жълтъците са преминали тази кулинарна обработка, снемете съда и продължете да биете, докато изстинат напълно.

Сипете капки олио първоначално при непрекъснато биене, а после продължете да го наливате на тънка струйка, като добавите лимоновия сок или малко лимонтозу и захарта.

По желание след като майонезата се е захванала, може да добавите 1 с.л.горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
511
41
30
20
10
Дай твоята оценка: