Торта Ягодова бомба

25/05/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор35434364
"Внимание! Много плодова и опасно вкусна "
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 829
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатове:
Отделяме белтъците от жълтъците. С повече от половината захар белтъците се разбиват на сняг. За да станат на сняг, яйцата трябва да сa със стайна температура. Съдът, в който се разбиват, трябва да е напълно сух.

След това се разбиват жълтъците с останалата захар до побеляване. Към тях се добавя водата. Белтъците и жълтъците се смесват. Към тях се прибавя пресятото брашно с ванилия. От тази смес се пекат 3 блата.

Изсипваме в намазнена и набрашнена форма и печем 20-30 минути на 190 градуса. В останалата смес се слагат лимоновите корички. Изпичат се още 2 блата.

Започва се сглобяване на тортата.

Първо се слага лимонов блат. Сиропира се с компот. Във висок съд се слагат 250 мл прясно мляко и се допълва с ягоди до около 450. Слагат се 2 с.л. пудра захар. Пасира се.

В малка купичка се разтваря желатинът с 50 мл вода. Когато стегне, се слага за 5-6 секунди в микровълновата да се втечни. Желатинът се прибавя при плодовото мляко и се разбърква. Изсипва се върху блата във формата за торта. Оставя се в хладилник за около 1 час.

После се слага ваниловият блат. Също се сиропира. Нарязват се малко ягоди и се слагат върху блата. Прави се същата заливка от прясно мляко, ягоди, пудра захар и желатин. Залива се и също се оставя за 1 час в хладилника.

Последният блат е лимонов и също се сиропира с компот. Отгоре се слагат малки ягодки за декорация.

Прави се заливка от компот и ягоди. Също се прибавя желатин. Залива се отгоре тортата и се оставя да стегне за около 2 часа.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар