Ягодова шарлота с мус от бял шоколад

26/05/2017
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач139631001
"Дано поне рожденикът да е успял да духне свещичките, преди да залипсват 3 парчета от тази ягодова бомба с шоколадов мус "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 065
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме 1 пакетче желатин в 50 мл студена вода за 10 минути.

Загряваме 200 мл сметана до кипване и заливаме с нея начупения бял шоколад. Разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

Слагаме желатина в съд на водна баня и когато стане прозрачен, го прибавяме към шоколадовия ганаш, докато е още топъл. След това прибавяме маскарпонето и ванилията и разбъркваме, докато кремът стане гладък. Оставяме да се охлади.

Разбиваме останалата сметана (200 мл) с миксер и я прибавяме на няколко пъти към изстиналия крем.

Накисваме 1/2 пакетче желатин в 4-5 с.л. вода.

Нарязваме ягодите и ги слагаме в касерола заедно с водата и захарта. Варим 5 минути. Махаме от котлона и след 2- 3 минути прибавяме желатина. Оставяме да изстине до стайна температура.

Разделяме крема на две и към едната половина прибавяме ягодите.

Остава само да си сварим захарния сироп, ако искаме да са сиропирани блатовете. Смесваме захарта и водата и варим няколко минути.

Редим тортата в тава с отделящ се борд, като започваме с блат, сиропираме, белия шоколадов мус, отново блат, сиропираме и накрая крема с ягодите.

Поставяме тортата в хладилник за няколко часа.

Украсата е по желание. Аз нарязах няколко ягоди и разтопих на водна баня 1 черен шоколад, но това е само идея. Всеки може да импровизира.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар