Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Задушени гъби с лук

Задушени гъби с лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Задушени гъби с лук2 / 4
31/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2-3
"Вкусно предястие или ароматна гарнитура - изборът е ваш!"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 60 мл
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • индийско орехче - 1 ч.л. равна
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте, подсушете и нарежете при нужда гъбите. Ако има малки, може да ги оставите цели.

Накълцайте лука и го сложете да се запържи в сгорещеното масло. По желание добавете и 2 скилидки скълцан чесън.

Щом омекне, добавете гъбите и разбъркайте леко за 2-3 минути.

Долейте виното и разбъркайте, докато алкохолът се изпари. Оставете гъбите да се задушават, докато омекната добре.

Прибавете подправките на вкус и оставете открит съда, за да се изпари цялата течност.

Поднесете задушените гъби с лук като гарнитура към зеленчукови месни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
46
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ludmila Atanasova
Ludmila Atanasova
Любима гарнитура и мезе на семейството!
10.06.2017 10:13
Албена Асенова
Албена Асенова
Чудесна гарнитура,а защо не и като основно ястие.
30.03.2016 18:56
3
1
Деси
Деси
Много вкусно и лесно предястие, бързо за приготвяне и евтино при това.
03.06.2012 20:39
2