Rock сладкиш

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Rock сладкиш4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Необикновен сладкиш за всички смели кулинарни експеримантатори"

Необходими Продукти

  • череши - 100 г
  • фъстъци - 50 г печени белени
  • маршмелоу - 100 г бонбони
  • зърнена закуска - 100 г (да не е шоколадова, а да е светла)
  • оризов снакс - 4 бр.
  • черен шоколад - 150 г
  • млечен шоколад - 200 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме черешите и ги почистваме от костилките.

Взимаме правоъгълна тавичка и я покриваме отвсякъде с хартия за печене.

В голяма купа сипваме зърнената закуска и отгоре натрошаваме на ситно оризовия снакс. Добавяме фъстъците и разбъркваме.

В друга купа начупваме двата вида шоколад, добавяме маслото и слагаме за 10 секунди в микровълновата. Изваждаме, разбъркваме и пак загряваме в микровълнова, като след няколко секунди пак вади, разбъркваме, загряваме и така, докато шоколадът се разтопи напълно.

Оставяме за малко да се охлади само съвсем леко и изсипваме около 1/3 от шоколада в купата със зърнената закуска, фъстъците и оризовия снакс. Разбъркваме груби и добавяме черешите и бонбоните Маршмелоу.

Разбъркваме отново и исипваме в покритата с хартия за печене тавичка. Заглаждаме много грубо, като дори е по-добре повърхността да е неравна.

Изливаме отгоре равномерно останалия разтопен шоколад, като при необходимост го загряваме за малко в микровълновата, за да стане по-течен, защото трябва да се стече навсякъде и да направи добра спойка на другите продукти.

Прибираме сладкиша в хладилни за една нощ.

При сервиране режем големи небрежни резени.

Страхотен е за детски партита. Rock сладкишът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: