gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Черешово сорбе с бяло вино

Черешово сорбе с бяло вино

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5814421
Черешово сорбе с бяло вино
Снимка: Анонимен
1 / 3
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
"Перфектният летен десерт, който ще ви спаси от жегите и ще ви зареди с много настроение и свежест"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите почистваме от костилките и смиламе в чопър или блендер до гладка смес.

Смесваме бялото вино, прясно изцедения лимонов сок и меда, бъркаме до пълното му разтопяване и хомогенизиране на сместа.

Смесваме двете смеси в метален, по възможност плитък и широк съд (тава) и го поставяме във фризера.

Разбъркваме периодично - през 10-15 минути, като сместа не трябва да замръзва нацяло, а да бъде като ледена каша.

Сервираме сорбето в подходящи купички и гарнираме с черешки - това е едно разхлаждащо предложение за лятото!

Черешовото сорбе с бяло вино е страхотно.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: